Klachtencommissie

De medewerkers van SMO proberen u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Toch kan het gebeuren dat u ergens niet tevreden over bent. Wij willen dat dan graag van u weten. Alleen als u aangeeft waarover u ontevreden bent, kunnen wij er immers iets aan doen om het een volgende keer beter te doen. Veel klachten ontstaan door misverstanden die in een gesprek eenvoudig rechtgezet kunnen worden. Probeer daarom eerst uw klacht met de betreffende medewerker of zijn of haar leidinggevende te bespreken.

 

Klachtencommissie

Wanneer u er met de medewerker of leidinggevende niet uitkomt, kunt u uw klacht schriftelijk indienen bij de Klachtencommissie. Deze commissie bestaat uit onafhankelijke leden die niet werkzaam zijn bij SMO. Als de Klachtencommissie uw klacht ontvangt, onderzoekt en beoordeelt zij de klacht. De commissie brengt vervolgens een advies uit aan de bestuurder van SMO. Deze bepaalt of er maatregelen getroffen worden en op welke manier dat gebeurt.

Klachtencommissie
T.a.v. ambtelijk secretaris
Postbus 242
5700 AE Helmond

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6

Neem contact met ons op

Zonder jullie kunnen we niet. Klagen kan soms prima zijn maar zorg dan dat wij het ook horen zodat we er iets aan kunnen doen. Ideeën of klachten? kom maar op!

neem contact op